Een pittige klus: ‘Leven van de vis’.

visexpositie

Dit was een van mijn pittigste klussen.

Heel veel tekst achter elkaar ingeJochanan acteur greenscreen 1 leven van de visleefd recht op de camera spelen. Zonder autocue, voor een groot groen scherm. In een studio. Ik als een Texelse visser die het had over Pulskor en SumWing. En ik sprak zinnen uit als:

“De Algemene Inspectiedienst komt soms onverwacht aan boord. Controleurs kijken bijvoorbeeld of we onze vis vangen in de juiste netten. De mazen van je netten mogen niet de klein zijn; dan vangen we te veel zeedieren die niet in de netten thuishoren. Ook controleren de inspecteurs of de schipper de juiste diploma’s op zak heeft”.

In mijn eentje. Achter de camera natuurlijk de cameraman, een productie iemand en de regisseur. En ik had kort de tijd om te tekst te leren. Het was waanzinnig gaaf en spannend om te doen.

De expositie is nog een poos te zien op Texel (En, de expositie is rolstoeltoegankelijk.)

 

Hier kun je me de openingstekst zien doen van de expositie.

 

Nieuws over Jochanan? Klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *