Over Jochanan

Jochanan, dat ben ik. Ik ben blij dat mijn ouders deze naam gekozen hebben. Ik lijk uniek meIMG_1351t die naam. En ik kan mijn eigen voornaam als website gebruiken.

Ik ben een begin 40er die met veel plezier samen met met mijn vrouw 2 pleegjongens opvoed, theater belangrijk vind, en met zorg omgaat met dat wat ik maak.

Ik doe veel in de sector theater. Bij mijn theatergroepje PIT, ik speel in (bedrijfs)films, ik speel bij bedrijven, op congressen, en heb een groot netwerk waarmee ik geregeld samenwerk. Steeds vaker organiseer ik theater speciaal op maat gemaakt.

Ook heb ik Stichting ‘De Joog’ opgezet. Om meer het theatermaken nog makkelijker mogelijk te maken en het niveau hoog te houden. Stichting ‘de Joog’ is ‘een producerend gezelschap dat
voorstellingen en presentaties produceert die de verbinding leggen tussen theater en de maatschappij. Ze pakt daarin maatschappelijk relevante onderwerpen, in zijn algemeenheid en mensgerichte onderwerpen specifiek, aan.’

Met de stichting hebben we in 2012 het thema ‘leven met een handicap (spastisch zijn)’ onderzocht. Andere thema’s als hyperactiviteit heeft Stichting De Joog onder de loep genomen en uiteindelijk vastgelegd in de film ‘DRUK’ in 2010. (in samenwerking met Pelicula)

In 2013/2014 is het thema van waaruit we gaan werken: ‘Anders zijn’. Samen met Robert Derksen vorm ik MDAZ, Mensen Die Anders Zijn’.  En anders zijn we, net als iedereen. onze kersverse voorstelling (+workshop) heet ‘Diagnose lekker anders’.

De stichting ondersteunt ook  de voorstelling ‘Zwarte Zon’. Een voorstelling waarvoor wIMG_1439e van het Amsterdams fonds voor de kunst een bijdrage hebben gekregen om die te ontwikkelen. ‘Zwarte Zon’ maak ik samen met Linnet van der Wal. We zijn het duo ‘Gore Maan’ en maken absurd humoristisch theater.

Kortom: Jochanan, aangenaam. Ik ben benieuwd naar jou.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *