Trainingsacteren

Ik ben niet irritant, ik speel het.

Ruim 15 jaar werk ik als trainingsacteur. In allerlei sectoren: ziekenhuizen, banken, scholen, en heel veel in de zorg. De meeste gevangenissen en veel TBS-klinieken heb ik van binnen mogen bekijken.

Het belangrijkste vind ik de cursist. Voelt hij zich op zijn gemak? Als iemand te gespannen is, dan gaat ‘bewust gedrag inzetten’ lastig. Graag wil ik samen met de trainer van tevoren goed overleggen wat zijn of haar doel is met de groep.

Ik werk dagelijks als acteur (en soms co-trainer) voor zowel acteursbureaus als direct voor trainers. Mijn specialiteit is ‘de mens die anders dan normaal is’.  Kortom, alles wat beschreven staat in de DSM-IV. Maar al het gedrag dat als lastig kan worden ervaren speel ik.

Ik ben bekend met een boel vormen: natuurlijk de Roos van Leary, het Johari venster, motivational interviewen,  de fases van verandering (stages of change model -Prochaska & Diclemente), LIFO, SMART, STAR, en de Swot Analyse.

Trainingsacteren vind ik heerlijk. Ik mag op zoveel verschillende plekken komen. En zowel mijn schakel- als improvisatietalent wordt goed benut, dat geeft me een bevredigend gevoel.

Voor meer informatie, zie mijn CV.